Jump to content

Welcome to CSFORCE.RO
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account

Highest Reputation Content


#11338 Eset

Posted by Felie on 26 December 2013 - 10:12 PM

:wub:  ;) E licenta trial sau full ? :)  :angry:
#15913 Tutorial instalare GTA San Andreas + SA-MP

Posted by AntiGlont on 08 March 2014 - 08:33 PM

foarte bun tutorialu :) mersi 


  • 6


#15269 Faydee Can't Let Go

Posted by Adex on 21 February 2014 - 12:26 PM

super
#15268 Rihanna - Where Have You Been

Posted by Adex on 21 February 2014 - 12:26 PM

lollol
#15264 2 Chainz, Wiz Khalifa - We Own It

Posted by Adex on 21 February 2014 - 12:24 PM

love =))
#11459 [Tutorial] Cum sa creezi comanda /admins [DIALOG]

Posted by Felie on 30 December 2013 - 02:31 PM

INTERSANT !!!  :)  :D  ;)  :P  B)
#11354 Detalii Windows XP

Posted by Felie on 27 December 2013 - 07:11 PM

Acestea sunt niste date despre Windows XP care nu va mai exista pe 8 aprilie 2014

 

 

Caracteristici[modificare]

Windows XP a primit numele de cod "Whistler", deoarece mulți colaboratori de la Microsoft au schiat în timpul dezvoltării lui la pârtia Whistler-Blackcom din Columbia Britanică, Canada. Windows XP este succesorul sistemelor de operare Windows Me și Windows 2000, și este primul sistem de operare pentru consumatori produs de Microsoft pe modelul kernel-ului și al arhitecturii NT ("New Technology") a lui Windows NT.Windows XP a inbunatatit vechiul Windows NT cu unul nou compatibil cu mai multe programe. Windows XP a fost lansat la 25 octombrie 2001 și până în ianuarie 2006 a fost vândut în circa 400 de milioane de exemplare, conform unei estimări făcute de IDC.

Cele mai întâlnite versiuni ("ediții") de Windows XP sunt Windows XP Home Edition, creat pentru utilizatorii care lucrează la domiciliu, și Windows XP Professional Edition, care are facilități adiționale, ca de exemplu suportul pentru domeniile Windows Server sau două procesoare fizice. El este făcut pentru utilizatorii avansați precum și companii. Windows XP Media Center Edition este îmbunătățit cu facilități multimedia ce permit utilizatorului să înregistreze și să vizioneze televiziunea digitală, să vizioneze filme DVD și să asculte muzică. Windows XP Tablet PC Edition este proiectat să poată rula pe platformele PC-urilor tabletă. Au fost lansate de asemenea Windows XP 64 bit Edition pentru procesoarele IA-64 (Itanium) și Windows XP Professional x64 Edition pentru x86-64.

Windows XP este cunoscut pentru stabilitatea și eficiența sa, în contrast cu versiunile 9x de Microsoft Windows. Prezintă o interfață semnificant modificată, prezentată de Microsoft drept mai prietenoasă pentru utilizator decât în celelalte versiuni de Windows. Un nou management al software-ului reușește să evite "iadul DLL-urilor" care a marcat celelalte versiuni de Windows. Este prima versiune de Windows care, pentru a combate pirateria informatică, necesită o activare, o facilitate care nu a fost agreată de toți utilizatorii. Windows XP a fost criticat pentru vulnerabilitățile legate de securitatea prelucrării datelor, pentru integrarea prea strânsă a aplicațiilor ca de ex. Internet Explorer și Windows Media Player, precum și pentru aspecte legate de interfața implicită a spațiului de lucru.

Windows XP a fost în lucru încă din 1999, când Microsoft a început să lucreze la Windows Neptune, un sistem de operare care urma să devină "Home Edition" al lui Windows 2000. A fost până la urmă unit cu proiectul Whistler, care a devenit mai târziu Windows XP.
Versiuni Windows XP[modificare]
Home Edition, Professional Edition: Primele două versiuni lansate de Microsoft sunt Windows XP Home Edition și Windows XP Professional Edition.Se mai numara inca cateva versiuni: Media Center Edition,Tablet PC si x64 Edition.
Starter Edition: Windows XP Starter Edition este o versiune ieftină de Windows XP disponibilă în Tailanda, Turcia, Malaezia, Indonezia, Rusia, India, Columbia, Brazilia, Argentina, Peru, Bolivia, Chile, Mexic, Ecuador, Uruguay și Venezuela. Este asemănător cu Windows XP Home Edition, dar este limitat la hardware ieftin, poate executa doar trei programe în același timp, și are câteva funcții dezactivate.
Media Center Edition: Ediție creată pentru calculatoare multimedia.
Windows XP Tablet PC Edition: Ediție creată pentru Tablet PC-uri.
Windows XP Professional x64 Edition: Această versiune suportă extensia x86-64 la arhitectura Intel IA-32. x86-64 este implementată de AMD în procesoarele AMD64 și de Intel în procesoarele EM64T.
#16860 Falling In Reverse - "Fashionably Late"

Posted by AntiGlont on 12 April 2014 - 09:47 AM


  • 6